Project

Het DoeMyanmar-project is een World Servants-project, namelijk project MY117 (zie: https://www.worldservants.nl/myanmar/MY117).

Het project omvat de bouw van een community centre in Pakokku, een rustig provinciestadje in de regio Magway, aan de oever van de rivier Irrawaddy, 25 km ten noorden van Bagan en sinds kort verbonden door een nieuwe weg en spoorwegbrug over de rivier. Pakokku ligt 35 km van Pagan, de voormalige hoofdstad van het Pagan-rijk, die meer dan 2.000 Boeddhistische monumenten/ pagodes telt. Pakokku ligt zo’n 600 km van de voormailge hoofdstad Yangon (bekender als Rangoon) .

Het te bouwen communitycentre is bestemd voor de gehele gemeenschap van Pakokku. Het doel is dat in het gebouw allerlei activiteiten worden georganiseerd die de gemeenschap samenbrengen en bijdragen aan de (verdere) integratie van mensen die zijn getroffen door lepra, zo’n 50 families van een voormailige leprakolonie. En zo bijdraagt aan het verbinden van de verschillende etnische achtergronden.


De partnerorganisatie van World Servants bij dit project is TLMI (The Leprosy Mission International).

De gemeenschap is al begonnen met de bouw van het nieuwe centrum. Ze hebben de fundering gestort en er is een houten constructie op gezet, en provisorisch met zeil en golfplaten afgemaakt, zodat het alvast in gebruik genomen kon worden.
Het doel is om het centrum stukje voor stukje verder af te bouwen. Want dat het nog niet af is, wordt met name in het regenseizoen duidelijk.
Doel van het WS-project is het gebouw verder af te bouwen en het weerbestendig te maken.

Donaties om dit project te steunen zijn uiteraard van harte welkom.
Dit kan op rekeningnummer NL04 Rabo 0310 9845 05 t.n.v. PGD DoeMyanmar (in Doetinchem).
Desgewenst met vermelding van de naam van de deelnemer die u met uw bijdrage speciaal wilt steunen.


Giften aan DoeMyanmar dragen het keurmerk van ANBI en CBF en zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Meer inlichtingen:

Irene van der Does, tel. (06) 27 62 02 75 / e-mail: irene@doemyanmar.nl

Hans Bijleveld, tel. (0314) 33 24 29 / e-mail: hans@doemyanmar.nl

 

DOE MEE, DOEMYANMAR

ANBI - Algemeen Nut Beogende Instelling CBF - Keur voor goede doelen