Wie wij zijn

In juli 2017 gaan zo’n dertig vrijwilligers uit Doetinchem en omgeving drie weken naar Pakokku, een plaats in Myanmar, in Zuidoost-Azië, behorend tot de armste landen ter wereld.
De groep is heel divers: jongeren, ouderen, mannen, vrouwen, een echtpaar, moeder en dochter, vader en zoon. Sommige deelnemers gaan nog naar school, een aantal werkt, een enkele is al met pensioen. Negen deelnemers hebben vier jaar geleden projectervaring opgedaan met het project DoeMalawi.
Ieder gaat met zijn eigen kwaliteiten en ervaring. En dat komt goed uit, want in Myanmar worden op allerlei terreinen activiteiten ontplooid, hoewel het daadwerkelijke bouwen aan een nieuw community centre centraal staat. Ook ieders achtergrond is verschillend. De meeste deelnemers wonen in Doetinchem, sommige zijn daar lid van de Protestantse Kerk, anderen zijn elders kerkelijk lid, enkele hebben geen binding met de kerk.
Waarin de deelnemers niet verschillen is hun motivatie om van dit project een succes te maken.

Naast de deelnemers is er een stuurgroep van vijf mensen (van wie er twee meegaan op project) die de deelnemers ondersteunt en helpt bij de voorbereidingen voor de reis/werkvakantie. Want er moet heel wat gebeuren voordat de groep kan vertrekken. De groep wordt daarbij begeleid door een coach van World Servants.
Voor een deel betalen de deelnemers de reis en de kosten van het project uit eigen zak. Een niet onbelangrijk deel willen ze bekostigen door met allerlei acties - sommige gezamelijk als groep, andere individueel - het benodigde geld bijeen te brengen.

 

 

Financiële (en ook morele) steun van familie, collega's, kennissen, gemeenteleden e.d. is heel erg welkom!
In totaal moet er pakweg €2.500 per persoon (totaal dus zo’n €75.000) 'opgehoest' worden.

Benieuwd wie er allemaal mee gaan? Klik hier!

Wilt u ook úw 'steentje' bijdragen? Dit kan op rekeningnummer NL04 Rabo 0310 9845 05 t.n.v. PGD DoeMyanmar (in Doetinchem).
 


DOE MEE, DOEMYANMAR