Kerstmarkt Zelhem

DOE MEE, DOEMYANMAR

 • € 441,90
 • 11-12-2016
 • 13:00
 • Op en rond de Markt in Zelhem

  Koude, maar gezellige en geslaagde laatste kerstmarkt

  Zondag 11 december hadden wij onze laatste kerstmarkt voor DoeMyanmar, tijdens de kerstmark in Zelhem.

  Om 11 uur waren wij aanwezig om de kraam aan te kleden en de ijzers op te warmen voor de heerlijke wafels.  Maar.... nergens stroom te bekennen, ja bij de buren, die vier ijzers in gebruik hadden en het niet zo fijn vonden dat wij ook wafels gingen bakken.

  Na een uur overleg met de organisatie werd besloten dat wij zouden verhuizen naar een andere kraam, met stroom. De hele 'Santa'-kraam weer ingepakt en verhuist naar het andere stekkie. Hier konden Henny en Marleen eindelijk beginnen met de wafels. De ijzers waren nog niet warm of de eerste klanten stonden al te wachten. Uiteindelijk zijn er drie volle pannen beslag opgebakken voor ruim 80 wafels.

  De verloting verliep ook helemaal naar wens. Gerrit, Anita, Richard en ik klampten de bezoekers aan voor een praatje over ons project en Marli en Anna verzorgden de lijst met winnende nummers. Anita moest zelfs nog een keer naar Doetinchem om een nieuwe doos met verlotingsspullen op te halen.

  We hadden mooie zelfgemaakte kerstknutsels voor de verloting, zelf ‘gebakken’ vogeltaartjes, prijzen van de winkeliers in Doetinchem, en natuurlijk de mozaïek-bladen van Henny (die nog steeds bij haar te koop zijn).

  Tegen 17.00 uur was de drukte weg en de pannen en de kraam zo goed als leeg.

  Al met al een geslaagde middag met een opbrengst van €440.

  Marli, Anna, Marleen, Henny, Anita, Gerrit en Richard, bedankt voor jullie inzet tijdens deze koude, maar gezellige middag.

  [Hester]